KIRŞEHİR / AKÇAKENT - Şeyh Şamil Ortaokulu

2.Dönem Ortak Sınavlar...

2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınavlarının;

- 6. sınıf  Türkçe  dersi için 26 Mart 2024 Salı günü,

- 6. sınıf matematik dersi için 27 Mart 2024 Çarşamba günü ülke genelinde ortak olarak yapılması uygun görülmüştür.

Sınav saat 09:40 -10:20 arasında yapılacak.

Türkçe'den 16, Matematik'ten 10 soru sorulacak.

INAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

6.SINIF TÜRKÇE DERSİ ORTAK YAZILI SINAVINDA

UYULMASI GEREKEN KURALLAR

(Öğretmen tarafından sınav öncesinde sınıfta okunacaktır.)

1. 6. sınıf Türkçe dersi ortak yazılı sınavı, çoktan seçmeli ve açık uçlu sorulardan oluşmaktadır. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Sınav süresi 40 dakikadır.

2.Cevap kâğıdında belirtilen bilgilerin size ait olduğunu kontrol ederek katıldığınız oturumbilgisini işaretleyiniz.

3.Soru kitapçığınızı ve cevap kâğıdınızı kontrol ediniz. Eksik sayfa veya baskı hatası olan sınavevrakı var ise değiştirilecektir.

4.Cevap kâğıdınıza tüm işaretlemeleri siyah kurşun kalemle yapınız.

5.Açık uçlu soruların cevaplarını, belirlenen alanın dışına taşırmadan siyah kurşun kalemle yazınız.

6.Sınavdaki çoktan seçmeli soruların seçeneklerinden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Çiftişaretlenmiş cevaplar yanlış cevap olarak değerlendirilecektir.

7.Ortak yazılı sınav esnasında kopya çektiği tespit edilen öğrenciler hakkında ilgili Yönetmelik’egöre işlem yapılacaktır.

8.Sınavda soruların doğru cevapları esas alınarak puanlar hesaplanacaktır. Yanlış cevaplar doğrucevapları etkilemeyecektir.

6.SINIF MATEMATİK, 9. SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI İLE

9.SINIF MATEMATİK DERSİ ORTAK YAZILI SINAVLARINDA

UYULMASI GEREKEN KURALLAR

(Öğretmen tarafından sınav öncesinde sınıfta okunacaktır.)

1.Ortak yazılı sınav açık uçlu sorulardan oluşmaktadır. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Sınavsüresi 40 dakikadır.

2.Her sorunun puan değeri sorunun sonunda yer almaktadır.

3.Ortak yazılı sınav kâğıdının ilgili bölümlerini (adı, soyadı, öğrenci numarası, sınıfı/şubesi vb.)doldurunuz.

4.Ortak yazılı sınav kâğıdınızı kontrol ediniz. Eksik sayfa veya baskı hatası var ise değiştirilecektir.

5.Ortak yazılı sınav kâğıdında cevaplarınızı yazabilmeniz için her sorunun altında cevaplamaalanları oluşturulmuştur. Bu alana cevaplarınızı siyah kurşun kalemle yazınız.

6.Ortak yazılı sınav esnasında kopya çektiği tespit edilen öğrenciler hakkında ilgili Yönetmelik’egöre işlem yapılacaktır.

7.Sınavda soruların doğru cevapları esas alınarak puanlar hesaplanacaktır. Yanlış cevaplar doğrucevapları etkilemeyecektir.

Bilginize

Yayın: 25.03.2024 - Güncelleme: 25.03.2024 11:13 - Görüntülenme: 48