T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRŞEHİR / AKÇAKENT - Şeyh Şamil Ortaokulu

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ KUTLANDI.

   15 Temmuz 2016 gecesi, ülkemiz ve milletimizin  geleceğini  yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını  aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuş ;aziz milletimiz, darbe girişiminde sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştı.

   Türkiye'yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle,kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmıştı.

   Her yıl olduğu gibi 2023 yılında da 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde Akçakent ilçemizde çeşitli etkinlikler yapıldı.Saat19:30 İlçe merkezinde ilçe prtokolününde katıldığı bir halk yürüyüşü yapıldı.Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Sayın Hüseyin AYDIN  “Tarihimizin en karanlık günlerinden biri olan ve FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz işgal girişimi, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  sevk ve idaresinde, hükümetimizin kararlı duruşu, tarihi şan ve şereflerle dolu aziz milletimizin demokrasimize ve hukukuna sahip çıkışıyla, vatanperver asker ve güvenlik güçlerimizin şanlı direnişiyle bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz 2016 tarihi, bir milletin asıl gücünün, tankı, topu, tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatları olduğunu bir kez daha perçinlendiği, darbecilere halkın darbe yaptığı, bundan böyle hiç bir gücün, milletin ve iradesinin rehin veya teslim alınamayacağının hukuk dışı yol ve yöntemlerle istidat değişikliği yapılmayacağının veya iktidar olamayacağının dosta ve düşmana öğretildiği gündür. 15 Temmuz gecesi, milli ve manevi dinamiklere yaslanarak tek vücut olan kahraman bir milletin, dahili ve harici bedbahtlara geçit vermediği şanlı tarihimize yeni bir izzet ve onur sayfasının eklendiği gündür. Allah bir daha 15 Temmuz gibi bir badireyi bu aziz millete yaşatmasın.Bundan sonra bize düşen görev, bir birimizi daha çok severek kenetlenmek, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışarak, ülkemizi güçlendirmek ve muasır medeniyetler seviyesine taşımaktır.” dedi.

    Tören, günün anlam ve önemine vurgu yapan görsel videoların izlenilmesi ile devam etti.

     Tören saygı nöbeti ile sona erdi.

     15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun !

02-08-202302-08-202302-08-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.08.2023 - Güncelleme: 02.08.2023 12:19 - Görüntülenme: 135
  Beğen | 0  kişi beğendi